Onno Blom (Advocaat)

mr. O.F. Blom (1957)

Onno Blom is oprichter van ons kantoor. Met bijna 40 jaar ervaring in het pensioenrecht in diverse functies en hoedanigheden bedenkt hij nog steeds elke dag iets nieuws. Als specialist is zijn oriëntatie en belangstelling altijd breed gebleven. Zijn praktijk draait om grote en complexe zaken, die soms zelfs een compleet projectmanagement vergen. Financiële belangen in het pensioenrecht zijn groot en de rechtsverhoudingen ingewikkeld. In die wereld baant Onno de weg voor zijn cliënten.

 

Onno combineert zijn werk als advocaat met zijn functie als raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof Den Haag. Voor hem is dat een ideale combinatie. Zijn werk als rechter maakt hem scherper als advocaat en zijn advocatenblik maakt dat hij als rechter beter begrijpt door welke belangen partijen worden gedreven. Onno weet “waar de zaak naartoe gaat”.

 

Onno begon zijn carrière in 1984 bij een grote pensioenverzekeraar, waar hij hoofd juridische zaken werd. Vervolgens werkte hij een aantal jaren als pensioenadviseur met juridische en commerciële verantwoordelijkheden. In 1995 werd hij advocaat bij het Amsterdamse kantoor Stibbe. In de loop der jaren bouwde hij een enorm netwerk op in de pensioenwereld (ook internationaal). Hij staat al jaren in de Chambers Europe Guide, waarin hij wordt ‘described by clients as “one of the best experts in the country” for pensions work.’ Maar ook ‘praised for his technical expertise and personable approach.’

 

Onno Blom heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 

Hoofdrechtsgebied: Arbeidsrecht

Subrechtsgebied: Pensioenen

 

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieders geregistreerd hoofdrechtsgebied.

 

En verder… leeft Onno niet alleen van pensioenzaken. Hij is graag buiten op het strand en is niet bang voor een frisse duik in zee. Buiten het recht gaat zijn belangstelling uit naar moderne kunst en geschiedenis. Soms wordt hij spottend een bijklussende historicus genoemd. Omdat het leven te kort is om in saaie auto’s rond te rijden, verplaatst hij zich als rechtgeaarde petrol head liefst in een oude auto. Vaak op weg naar een museum of tentoonstelling.

Nevenwerkzaamheden

Onno is verbonden aan verschillende studiecentra en commissies. Zo is hij Docent Pensioenrecht bij het Studiecentrum Rechtspleging, het opleidingscentrum van de Rechterlijke Organisatie. Hij heeft ruime ervaring als onafhankelijk voorzitter van diverse Geschillencommissies, waaronder die van de Stichting Pensioenfonds KPN. Onno is betrokken bij verschillende verenigingen op het gebied van pensioenrecht en advocatuur, zoals IPEBLA (International Pensions and Employee Benefits Lawyers Association).

Als spreker treedt hij regelmatig op in binnen- en buitenland. Bijvoorbeeld in juni 2018 op de gezamenlijke conferentie van IPEBLA, de American Bar Association en de Canadian Bar Association, in Boston, en in augustus 2022 op de IPEBLA conferentie in Amsterdam.

Werkzaamheden, publicaties en opleidingen

Benieuwd naar Onno zijn CV, publicaties en opleidingen? U treft deze aan via bovenstaande LinkedIn-link. Publicaties vindt u tevens terug op onze website.

Neem contact op met Onno

onno.blom@bvza.nl
(030) 262 80 52

Locatie

Kantoor Utrecht