Jeroen Los (Advocaat)

mr. J. Los (1959)

Jeroen Los is vanaf 2010 advocaat pensioenrecht en sinds 1 januari 2023 partner bij Blom Veugelers Zuiderman Advocaten. Hij adviseert en procedeert over pensioenrechtelijke kwesties, variërend van (collectieve) waardeoverdracht van pensioen, de voorlichting over pensioen, aspecten van verplicht gestelde bedrijfstakpensioenfondsen (zowel werkingssfeer als vrijstellingsmogelijkheden) tot wijziging/uitleg van pensioenregelingen. Het bijstaan van een cliënt is voor Jeroen altijd in samenwerking met cliënt. Daarbij kijkt Jeroen eerst naar een praktische oplossing (zonder de pensioentheorie uit het oog te verliezen). Als die niet mogelijk is, dan wordt het procederen en in dat geval gaat Jeroen er ook echt voor. Naast adviseren en procederen werkt Jeroen veel samen met andere advocaten en juristen, waarbij hij het pensioenrechtelijke toevoegt.

 

Jeroen staat ondernemingen, ondernemingsraden, verzekeraars, pensioenfondsen, verantwoordingsorganen en belanghebbendenorganen bij. Ook particulieren kunnen bij Jeroen terecht (werknemers of pensioengerechtigden). 

 

Jeroen begon zijn carrière in 1987 als pensioenjurist bij een grote pensioenverzekeraar. Vanaf 1995 werkte hij als pensioenjurist/consultant bij een gerenommeerd adviesbureau voor met name pensioenfondsen. En vanaf 2010 dus als pensioenrecht advocaat, waarbij de ervaringen bij de pensioenverzekeraar en de blik in de keuken bij de vele pensioenfondsen prima van pas komen.

 

Jeroen Los heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 

Hoofdrechtsgebied: Arbeidsrecht

Subrechtsgebied: Pensioenen

 

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieders geregistreerd hoofdrechtsgebied.

 

Verder besteedt Jeroen zijn vrije tijd graag op de golfbaan en op de racefiets. Naast deze sportieve activiteiten heeft Jeroen interesse in geschiedenis en is hij regelmatig te vinden in concertzalen en theaters.

Nevenwerkzaamheden

Jeroen treedt regelmatig en graag op als pensioendocent bij verschillende pensioencursussen en -workshops (advocatenkantoren, cursusinstituten, etc.). Jeroen is bovendien lid van de Vereniging voor Pensioenrecht (hét platform voor iedereen die werkzaam is in het pensioenrecht) en lid van de Kring van Pensioenspecialisten (een forum voor pensioendeskundigen, dat door de politiek zeer wordt gewaardeerd). Ook schreef Jeroen verschillende boeken en publiceert hij nog steeds regelmatig in vakbladen over verschillende pensioenonderwerpen.

Werkzaamheden, publicaties en opleidingen

Benieuwd naar Jeroen zijn CV, publicaties en opleidingen? U treft deze aan via bovenstaande LinkedIn-link. Publicaties vindt u tevens terug op onze website.

Neem contact op met Jeroen

jeroen.los@bvza.nl
(030) 262 80 52

Locatie

Kantoor Utrecht