Corine Hoekstra (Advocaat)

mr. C.A. Hoekstra (1979)

Corine Hoekstra is sinds 2006 werkzaam als pensioenjurist. Met ingang van 1 augustus 2015 is zij in dienst getreden bij Veugelers Advocatuur, één van de fusiepartners van ons kantoor. Op 21 augustus 2015 is zij beëdigd als advocaat. Sinds 1 januari 2023 is zij partner bij Blom Veugelers Zuiderman Advocaten.

 

Corine heeft ruime ervaring in het adviseren van werkgevers, pensioenfondsen, verzekeraars, ondernemingsraden en (oud-)deelnemers op het gebied van zowel civiel- als fiscaalrechtelijke pensioenkwesties als compliance, waarbij veelvuldig internationale aspecten een rol spelen. Als sparringpartner van bestuursleden van pensioenfondsen en van HR en finance professionals werkt zij toe naar een optimaal resultaat voor de cliënt.

 

In een geschil biedt deze ruime ervaring de ideale basis om de cliënt deskundig bij te kunnen staan. In het belang van de cliënt zoekt Corine naar de meest pragmatische oplossing. Dat hoeft niet altijd een gerechtelijke procedure te zijn. Regelmatig lost zij geschillen op door het voeren van onderhandelingen of het doorlopen van een bindend adviesprocedure, bijvoorbeeld bij een pensioenfonds. 

 

Corine Hoekstra heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 

Hoofdrechtsgebied: Arbeidsrecht

Subrechtsgebieden: Pensioenen en Medezeggenschap

 

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieders geregistreerd hoofdrechtsgebied.

 

Uiteraard is er ook leven naast de pensioenpraktijk. Corine is met enige regelmaat terug te vinden op de tennisbaan, maar het liefst reist ze met familie of vrienden af naar de Alpen om daar te snowboarden. Geen spannende tricks in funparks en halfpipes; de pistes bieden nog voldoende uitdaging. De rest van het jaar is ze in het weekend vaak voor dag en dauw terug te vinden langs de lijn bij voetbal- en hockeywedstrijden van haar twee kinderen en vraagt een kleine verzameling aan dieren ook nog de nodige aandacht. 

Nevenwerkzaamheden

Corine is als docent verbonden aan SPO Nyenrode voor de leertrajecten Pensioenfondsbesturen ‘Geschikt worden op niveau A‘ en ‘Van Geschikt naar Ervaren op niveau B‘, waar zij o.a. de cursus ‘Pensioenwet- en regelgeving’ verzorgt. SPO Nyenrode biedt opleidingsprogramma’s aan pensioenfondsbestuurders en professionals in de pensioensector teneinde hun deskundigheid te bevorderen.

 

Daarnaast is Corine redacteur van het vakblad PensioenMagazine (Kluwer), waarvoor zij regelmatig artikelen schrijft.

 

Ook verzorgt Corine masterclasses voor de opleiding van registerpensioenadviseurs (RPA) van Stichting Assurantie Registratie (SAR). Tevens geeft zij diverse lezingen in het binnen- en buitenland over pensioenrechtelijke onderwerpen. Corine publiceert regelmatig in diverse pensioenvakbladen.

 

Corine is lid van de Vereniging voor Pensioenrecht en Vrouwen in Institutioneel Pensioen (ViiP). De ViiP is een netwerk van en voor vrouwen dat zich inzet voor de bevordering van de kwaliteit van het Nederlandse pensioenstelsel en de rol die vrouwen daarin kunnen spelen. Binnen dit netwerk verzorgt zij met de ‘Commissie Governance op Hoge Hakken’ themadagen en workshops voor vrouwen in bestuurs- en toezichtsfuncties. 

Werkzaamheden, publicaties en opleidingen

Benieuwd naar Corine haar CV, publicaties en opleidingen? U treft deze aan via bovenstaande LinkedIn-link. Publicaties vindt u tevens terug op onze website.

Neem contact op met Corine

corine.hoekstra@bvza.nl
(010) 232 70 60

Locatie

Kantoor Rotterdam